Sophia Loren’s recipe: Spaghetti al Limone

Sophia Loren. Gevierd Italiaanse actrice met een ongekende schoonheid.  Ze schitterde vele jaren op het doek met acteurs als Cary Grant, Frank Sinatra, Richard Burton en talloze andere beroemdheden. Ze was de eerste actrice die een Oscar won voor haar buitenlandse acteerprestaties en in haar lange filmcarrière zouden er nog vele internationale Awards volgen. Anno 2020 staat Sophia Loren (1934) opnieuw voor de camera’s. In The Life Ahead speelt de levenslustige diva de rol van de Rosa, overlevende van de Holocuast, die een 12-jarige jongen in huis neemt die haar heeft beroofd. De film werd geregisseerd door haar zoon Eduardo Ponti en is een hedendaagse bewerking van Romain Gary’s roman The Life Before Us. Netflix heeft de rechten gekocht en de film zal in de loop van dit jaar te zien zijn.

Dat Sophia Loren ook twee kookboeken heeft geschreven, weet niet iedereen. Als jong meisje kreeg Sophia de liefde voor koken mee van grootmoeder Luisa die haar leerde feestmalen bereiden met eenvoudige ingrediënten. Sophia’s favoriete familierecepten zijn gebundeld in de kookboeken In the Kitchen with Love (1972) en in Sophia’s Recipes and Memories (1998). Tussen de recepten door beschrijft zij herinneringen aan haar jeugdjaren en deelt ze mooie momenten uit haar filmverleden.

Of de diva haar schoonheid te danken heeft aan pasta dat weten we natuurlijk niet, maar zeker is wel dat ze vele aanbidders had en dat zij de wereld met haar schoonheid betoverde. Wij Nederlanders vinden pasta heerlijk. Probeer haar Spaghetti al Limone en wie weet vind je waarheid in Sophia’s quote ‘Everything you see I owe to spaghetti’…..

Sophia Loren’s Spaghetti al Limone – 4 personen*

  • 500 gram spaghetti
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • rasp van 2 citroenen
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • peper
  • verse basilicum
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

 Bereiding

Zet een grote pan water met zout op. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Smelt ondertussen in een ruime koekenpan de boter op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak totdat de knoflook een goudbruine kleur heeft. Voeg de citroenrasp toe en 50 ml room. Kruid naar smaak met zout en peper.
  • Laat de pasta goed uitlekken en voeg toe aan de koekenpan, samen met de overgebleven room. Schud goed om en zorg ervoor dat de spaghetti goed door de saus wordt gemixt.
  • Scheur de basilicumblaadjes en garneer het gerecht. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Simpel en lekker. Enjoy!

*Translated by Christine | Een goede vertaling van je recept of menukaart? Bel me gerust!

Menu